Coaching

Naast de webshop, Babs en Binkie, kun je bij mij ook terecht voor coaching. Onder de naam "Kinderpraktijken" bied ik  persoonlijke coaching, gezins-en kindercoaching en kun je terecht voor alle vragen op het gebied van voeding en supplementen. 

Hieronder nog wat meer informatie. Lees het rustig door, bij vragen hoor ik het graag.

Gezins-en kindercoaching

Kinderpraktijken - In verbinding met je kind.

Als het gedrag van je kind je als ouder raakt, is het goed om te kijken waar dat door wordt veroorzaakt. Nóg belangrijker is er achter te komen wat je er als ouder aan kunt doen om jezelf en je kind hierin te helpen en weer rust en balans in het gezin kan brengen.

Aan welk gedrag kan ik dan denken?

Babies die (overmatig) veel huilen
Hooggevoeligheid en Nieuwetijdskinderen
Verdriet
Boosheid
Onzindelijkheid
Allergieën
Eczeem
Problemen met slapen
Problemen met eten
Angsten
Geen aansluiting kunnen vinden op school
Dromerig zijn
Sterke voorkeur hebben voor moeder/ vader
Gevoelig zijn voor harde geluiden, pijn, drukte, etc.
Onderlinge strijd tussen broers/ zussen
Scheiding
Verhuizing
Overlijden van een dierbaar persoon
Etcetera

Het gaat er niet om hoe "erg" iets is, maar het gaat erom dat het je raakt en dat je daar graag iets mee wilt doen.

Bij Kinderpraktijken wordt er gewerkt met een combinatie van verschillende behandelmethoden om ouder en kind te ondersteunen. 

Ik werk met:
* gezins- en kindercoaching middels de Reversie methode van Dreamchild
orthomoleculaire voeding en supplementen
Bioresonantie
Bloesemtherapie
Aromatherapie
Peuter- en kleuteryoga
Ondersteuning met bewuste producten voor kinderen, zoals wasbare luiers, natuurlijke verzorgingsproducten, draagzakken, natuurlijk speelgoed, etc. De webshop kan je vinden op www.babsenbinkie.nl 

Samen gaan we aan de slag om er achter te komen waar het probleem vandaan komt en wat eraan gedaan kan worden. 
Heeft u nog vragen of weet u niet zeker of ik u kan helpen, een kennismakingsgesprek is altijd gratis en uiteraard geheel vrijblijvend. 


Het is niet altijd direct duidelijk waarom je kind dit gedrag laat zien. Hoort het bij de ontwikkeling of is er iets anders aan de hand? Kinderen spiegelen hun ouders. Ze zijn immers nog zo puur in hun ontwikkeling dat ze nabootsen wat ze zien. Maar kinderen zien meer dan wij denken. Ze horen, zien en voelen alles wat de ouder bewust én onbewust spiegelt naar het kind. 

Een voorbeeld:
Een moeder heeft een dochter die ontzettend bang is voor honden. Moeder snapt het niet want zijzelf is niet bang voor honden en heeft ook nooit met angst gereageerd op honden. Niet meer, want moeder was als kind zijnde óók bang voor honden. Hier heeft ze in haar volwassen leven nooit meer aan gedacht, maar werd er door de angst van haar dochter weer aan herinnerd. Het is hier het innerlijk kind van de moeder die de angst gespiegeld heeft naar haar dochter. Door dit stukje bij moeder te helen, heelt de angst ook bij haar dochter. Door goede ervaringen op te doen met honden, kan zij nu haar angst voor honden los gaan laten.

Nog een voorbeeld:
Moeder vind het lastig om te gaan met haar zoontje als deze boos is. Liever wil ze dat hij maar zo snel mogelijk weer vrolijk en gezellig doet. Zij is zelf ook nooit boos, dus snapt ze niet waarom haar zoontje dat wel is. Haar zoontje gaat steeds meer boosheid laten zien. Tijdens onze sessie komt naar boven dat moeder in haar jeugd nooit boos mocht zijn. Je hield je in, het is hier gewoon gezellig in huis! 
Het zoontje van deze moeder zorgt er nu voor dat moeder alsnog met haar eigen boosheid aan de slag kan gaan. Nadat moeder hiermee bezig is geweest, verdwijnen de boze buien van haar zoon. 


Kinderpraktijken richt zich specifiek op huilbaby's. 
Een baby huilt met een reden. Meestal gaat het om een vieze luier of honger maar soms blijft een baby huilen. Urenlang. Wiegen, nog een voeding, nog een schone luier, rondlopen, in bed leggen, wat je ook probeert, je baby blijft huilen. 
"Tja, sommige baby's doen dat. Gaat vanzelf over en meestal voordat ze een jaar zijn." Een vaak gehoorde opmerking bij het consultatiebureau. 
Ik heb daar uit ervaring een andere mening over. Ik vind dat de steun die er nu geboden wordt aan een gezin met een huilbaby niet genoeg is. Een huilbaby is ontzettend zwaar voor het hele gezin. Zowel voor de moeder en vader maar zeker ook voor broertje(s) en/of zusje(s). Hier moet meer begeleiding voor komen. 
Door middel van coaching/ Reversie methode gaan we op zoek naar de reden van het vele huilen van de baby. Daar gaan we mee aan de slag. Ondertussen kijken we ook hoe we het voor het hele gezin wat makkelijker kunnen maken. 

Een reden van overmatig huilen kan bv een allergie zijn. Een allergie is een bescherming van het kind als de situatie niet optimaal is. Door middel van coaching, aangepaste voeding en eventueel ondersteuning van het lichaam met natuurlijke supplementen gaan we ervoor zorgen dat jij, je baby én je gezin zich snel weer lekker in zijn vel zal voelen. 
Vaak is er minder tijd voor 1 op 1 aandacht voor de andere kinderen in huis. Je hebt immers je handen al vol aan je baby. Ik leer je een aantal leuke yoga oefeningen die je met je kind samen kunt doen, al dan niet met je baby op de buik! Stap uit de woonkamer in het dierenbos en beleef een klein avontuur! Op deze manier ben je weer even in verbinding met je kind en kun je samen plezier maken en ontspannen. 

 

Persoonlijke coaching.
Soms loop je vast op een bepaald moment in je leven. Je komt er even niet meer uit en weet ook niet hoe je dat zelf weer om kan keren. Of het nu gaat om grenzen aangeven, voor jezelf durven kiezen,  keuzes maken etc. de één gaat het nu éénmaal makkelijker af dan de ander. Er is ook zo veel te kiezen; wonen, werk, relatie, studie en dan nog alle huis-tuin-en-keuken keuzes... Soms zie je door de bomen het bos niet meer. 
Als dit té lastig gaat worden en een belemmering in het dagelijks leven vormt, is het tijd om daar eens verder naar te gaan kijken. Door middel van coaching wordt de blokkade opgezocht en verwerkt. Met een hoop nieuwe inzichten (en soms ook nog wat huiswerk) ga je weer naar huis om te gaan werken aan dat oh zo belangrijke stuk hierin: Eigenliefde. Want wanneer je volledig van jezelf kunt houden, zul je zonder twijfel de juiste stappen kunnen zetten. 

Wanneer kun je kiezen voor persoonlijke coaching?
als je vastloopt in het maken van keuzes
Als je het lastig vindt om je grenzen aan te geven
Als je burn out klachten ervaart
Als je het niet naar je zin hebt op je werk maar de stap niet durft te nemen om iets anders te gaan doen
Als je het idee hebt dat het leven jou leeft in plaats van andersom
Als je alleen maar moe blijft, ook na een goede nachtrust
Als je eigenlijk een hele grote droom hebt maar die ene stap daar naartoe niet durft te nemen
Als je niet lekker in je vel zit en niet goed weet waardoor dat komt
Als je gezondheidsklachten hebt
Als je het idee hebt dat niemand je begrijpt
-   Etcetera

 

 

 

 

© 2011 - 2018 Babs en Binkie - natuurlijk voor je kind | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel